W W W W W (Willem wil weer wat wilds !)

Lastig als je altijd het idee hebt, dat je wat anders wilt dan anderen en dat dan ook nog zo nodig zelf wilt bedenken en maken ( met hulp van talloze willoze slachtoffers in de vriendenkring ).

Ik had al jaren een gereviseerde 4 bak en die zijn óf onverkoopbaar óf spotgoedkoop. Ook kocht ik ooit voor weinig ( Daan zou zeggen, dat van dat goedkoop hoef je er niet bij te zeggen, dat weten we wel! ) een overstock wijde verchroomde aftermarket ( GEEN DNA ! ) springervork. Van mijn gestrande Liberator project, stonden nog twee leuke koperkleurig gecoate wielen te verstoffen. Als je dan voor een leuk bedragje een WL blok kunt kopen waar aantoonbaar nieuwe zuigers na het nodige hoonwerk zijn gemonteerd evenals nieuwe kleppen, ben je al een eind op weg om je weer een hoop werk op de hals te halen.

Nu heeft de oplettende lezer zich waarschijnlijk achter het oor gekrabd : “een vierbak?? Ja zeker, ik zag ooit in de catalogus van L&L een fraai gelijnd chopperframe , waar een 4 bak in kon. Ik realiseerde me , dat dit betekende, dat je , weliswaar na de nodige hobbels genomen te hebben een elektrisch gestarte WL kon bouwen, waar je behoorlijke snelheden zou moeten kunnen cruisen en met het befaamde knopje aan het stuur ook te gebruiken zou zijn door : nou ja, je weet het wel……………………………………………………………………..!

Met het idee dat er ook geen man overboord was als deze utopie niet uitkwam, en ik er zelf mee zou moeten rijden,belde ik Sjaak van L&L , die me meteen uit de droom haalde.

“Deze frames worden niet meer geleverd”. Toen ik na mijn smeekbede besefte dat dit over en uit was, heb een poosje niet meer over dit wel erg vroegtijdig gestrande, nog niet eens begonnen project nagedacht.

 

frame frame2

Maar , ik geloof niet in toeval. Bij Koning Zelfbouw in Juni liep ik Guus Hoogland tegen het lijf en ik vroeg mezelf af hoe ik zo duf/stom/vergeetachtig kon zijn , dat ik niet meteen aan hem gedacht had voor het frame ! Ik zag in de afwijzing van Sjaak ineens alleen maar positieve kanten: Ik hoefde niet helemaal naar Noord-Holland en kon mijn frame helemaal laten bouwen volgens de door mij verlangde specificaties . Al snel waren we het over de prijs eens ( meteen ! ) en na het aanbod om een Softail frame in te ruilen stond niets mijn frame meer in de weg. Vandaag heb ik hem opgehaald en oordeel zelf, dat ziet er goed uit.

 

frame

frame

frame

frame

frame

vork

mockup

Ik kon het natuurlijk niet laten om een heel krakkemikkige mock-up te maken, om een indruk ter krijgen. Binnenkort meer !

 

 

logo