Alemite Reünie-treffen

Wij hebben 25 keer een Alemite Treffen geörganiseerd, met geweldige mensen met mooie motoren. Zie de uitgebreide fotoreportages van 1997 t/m 2023.25 jaar

Maar nu zijn wij gestopt om op die manier de treffens te organiseren. Maar . . . . . . . . niet getreurd, want wij hopen dat jij ons net zo graag terug ziet als wij jou!

Daarom hebben we besloten, op hetzelfde weekend, vanaf 2024 een soort "reünie-treffen" te organiseren.

Dit zal op een locatie plaats vinden, waar we te gast zijn en we niet meer ons Westerndorpje hebben. Ook zal er geen entree zijn, maar betaal je alleen de gemaakte kosten, zoals overnachting, eten en drinken.

Deze nieuwe locatie is camping "De Notenwei" in Enter. Kijk maar eens op hun website https://denotenwei.nl .

Wat blijft hetzelfde? Onze grote mate van gastvrijheid en interesse in alle bezoekers, het pannenkoekenbuffet (verhuist naar de vrijdagavond op kosten van Alemite) en de rondrit met bezoek aan een bijzondere pauzeplek.

Wat verandert er dan? Nieuwe locatie, minder "aankleding" en geen live, maar wel hele goede muziek.

Tegen de zomer krijg je hopelijk al zin om te komen.

We hopen je terug te zien, op de weg of . . . . . op ons reünie-treffen in 2024.camping

 

Het eerste Alemite Reünie-treffen is van

6 t/m 8 september 2024 ! ! !

 

wl
vertoon filmpje:
klik op de foto voor alle militaire WL's en Indians

 

Zo waren onze posters van de afgelopen 25 AlemiteTreffens:

poster
(klik op foto)

 

alemite


Route naar camping "De Notenwei"
Adres: Zeendamsweg 1, Enter
website: www.denotenwei.nl

Ons Alemite Reünie-Treffen

In het eerste volledige weekend van september organiseren wij vanaf 2024 elk jaar een reünie-treffen voor berijders van Amerikaanse motoren met een bouwjaar van vóór 1966.
Vanaf vrijdagmiddag ben je welkom op de camping 'De Notenwei" in Enter.
De entree is vrij. Je betaalt alleen de kosten die jezelf maakt (overnachtingen, eten, drinken). Het traditionele pannenkoekenbuffet is voor rekening van Alemite.
Dat wij in de afgelopen jaren een geslaagd treffen hebben kunnen organiseren, waarbij het aantal bezoekers groeide, bewezen de enthousiaste gasten die in 2023 bij vertrek riepen:

TOT VOLGEND JAAR op het Alemite Reünie-Treffen!!!


Voor een foto impressie van de afgelopen jaren, zie de pagina foto's.


toertocht alemite alemite
alemite alemite

alemite

 


Zo was het vroeger.

Ons 12e Alemite-treffen in 2008, was als volgt beschreven in het tijdschrift Big Twin:

alemite

Reeds sinds 1997 organiseert Alemite, dé vereniging voor rijders met USA-oldtimermotoren tot 1965, een bij insiders als zeer geslaagd omschreven treffen.alemite

In de rustgevende Twentse omgeving, op het erf van de mooi gelegen boerderij van de familie Zanderink, is een weekend lang een Western-stijl kampement gecreëerd : een tipi, saloon en een kampvuur met een zitje van strobalen , gecompleteerd met diverse attributen zorgen met HD’s en Indians voor een uniek gebeuren. De relaxte sfeer en de het hoge gehalte aan gastvrijheid, zorgen voor een groot aantal vaste bezoekers, die nagenoeg élk jaar komen!

Voor degenen, die op vrijdag komen , staat steevast de heerlijke chili met rijst en ananas van Hans op het menu, die eveneens als de versnaperingen en de entree van de excursie tijdens de rondrit bij de prijs zijn inbegrepen. De lage consumptieprijzen en de unieke herinnering, die je krijgt bij inschrijving zijn al sinds het begin van dit jaarlijkse treffen één van de ingrediënten, die het weekend tot een succes maken.

Het bijzondere van dit kleinschalige, ouderwetse treffen is de prettige manier waarop de bezoeker wordt ontvangen: nieuwe en oude bezoekers krijgen het gevoel welkom te zijn en worden als vrienden gezien door de leden van Alemite. Door de kleinschaligheid van het treffen is er sprake van een gemoedelijke sfeer.

Ook dit jaar bezochten bezoekers van alle delen van Nederland, met immer een grote dosis Brabanders, het Twentse Beuningen, meestal via een route over mooie secundaire weggetjes.

Ondanks de niet al te beste weervoorspellingen bezochten circa 50 bezoekers, met hun voornamelijk Liberators en 1200 zijkleppers het treffen, om de motor te parkeren naast hun broeders met Chiefs , Scouts en een enkele 4-cylinder van de in 1953 ter ziele gegane “concurrent”.

Tijdens de rondrit slingerde een rijdend museum zich over rustieke wegen en stopten ze bij een schuivenhuisje in het Twentse landschap, om te genieten van de door de club aangeboden koffie met cake. Voor de lichte honger werd er veel gebruikt gemaakt van het pannenkoekenbuffet, waarna ’s avonds de bbq in de saloon werd aangestoken.

Tijdens de games konden de rijders hun vaardigheden vertonen, beloond met applaus en een aardige attentie voor alle deelnemers.

En als dan op zondagmorgen de nachtelijke verhalen met een stevig spek- met eierenontbijt en koffie geëvalueerd worden als voorbereiding voor de terugreis is één ding zeker: tot volgend jaar!

 

Wil je nog meer foto's zien van ons vroegere Alemite (Reünie)-Treffen van 1997 tot heden? Klik hier.